Επειδή Νοιαζόμαστε


Συνάντηση συλλόγου με το νέο Διευθυντή κ. Πηλιγκό Παναγιώτη

2017-09-09 22:31

Την Παρασκευή 8 Σεπ 17, το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων συναντήθηκε με τον νέο Δντή του 1ου Γυμνασίου, κ. Πηλιγκό Παναγιώτη καθώς και με τους Υδντές του σχολείου κα Τσαμπή και κ. Νικολή. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του συλλόγου αναφορικά με τη λειτουργία του 1ου Γυμνασίου κατά τη νέα σχολική χρονιά 2017-2018.

Αναλυτικά τέθηκαν στη διεύθυνση του σχολείου ερωτήματα σχετικά με την ομαλή λειτουργία και την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο σχολείο.

Καταρχάς διαπιστώθηκε ότι τόσο το 1ο Δημοτικό όσο και το 6ο δημοτικό σχολείο είναι σε γενικές γραμμές έτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές του γυμνασίου. Υπάρχει πρόβλημα με τα κυλικεία των σχολείων, όπου στο  μεν 1ο δημοτικό δεν έχει υπογραφεί σύμβαση με την ιδιοκτήτρια  του κυλικείου, στο δε 6ο Δημοτικό δεν υπάρχει καθόλου κυλικείου.

Το μέγεθος των θρανίων είναι ικανοποιητικό για τα παιδιά του γυμνασίου, ενώ για τα πιο μεγαλόσωμα παιδιά, εφόσον υπάρχει ανάγκη θα μεταφερθούν θρανία από το γυμνάσιο.

Ο σύλλογος γονέων αναλαμβάνει και φέτος το κόστος φύλαξης των σχολείων κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών, έτσι από την Τετάρτη 13 Σεπ 17 θα υπάρχουν φύλακες στα σχολεία που θα ελέγχουν την είσοδο – έξοδο.

Αναφορικά με τη μετακίνηση των μαθητών με τα λεωφορεία του Δήμου, ο σύλλογος απέστειλε επιστολή προς την  Κ E.K.Π.Α.Π.Υ.ΑΣ  ζητώντας να μπουν τα αντίστοιχα λεωφορεία για τα δρομολόγια προς τα δύο σχολεία που θα εξυπηρετούν τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου.

Όσο αναφορά το ερώτημα κάποιων γονιών μαθητών της β’ γυμνασίου, εάν είναι δυνατόν τα παιδιά να φοιτήσουν στο 7ο Δημοτικό σε περίπτωση που αυτό δεν χρησιμοποιηθεί από το 1ο Λύκειο, αυτό δεν είναι δυνατόν διότι έχουν γίνει ήδη προεργασίες για την υποδοχή των μαθητών και δεν είναι δυνατόν 2-3 ημέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να αλλάξει ο υπάρχων σχεδιασμός..

Την Τετάρτη 13 Σεπ 17 θα πραγματοποιηθεί Σχολικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του συλλόγου καθηγητών, συλλόγου γονέων και του προέδρου της σχολικής επιτροπής για συζητηθούν εκ νέου όλα τα ζητήματα. Στη συνέχεια θα οριστεί η ημερομηνία της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι οι εργασίες στο 1ο γυμνάσιο δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η μελέτη των επισκευαστικών εργασιών είναι ήδη έτοιμη και αναμένεται να οριστεί ο εργολάβος που θα αναλάβει τις εργασίες.

Με εκτίμηση το

Δ.Σ. του Συλλόγου

 

—————

Πίσω